Klantenservice: 010 - 450 61 13 Bereikbaar tussen 08:30 en 17:00

FAQ

De wereld van transportmiddelen is complex: er zijn normen en veiligheidsstandaards, speciale materialen en toepassingen, bijzondere producteigenschappen en nog veel meer. Wij geven u antwoord op de vragen rondom transportmiddelen.

 

EN 1757-3
De EN 1757-3, veiligheidseisen voor met de hand en gedeeltelijk hand voortbewogen transportwerktuigen met meelopende bestuurder, zoals b.v. uitvoering en constructie, hanteerbare krachten, banden en wielen, stabiliteit.
Een belangrijk punt is, dat de platformwagen uitgerust moet zijn met geremde wielen.
De EN 1757-3 wordt door door de Duitse transportveiligheidsinstantie voorgeschreven en is daarmee in Duitsland verplicht.

 

Opbouwsysteem
De meeste fetra transportmiddelen worden als opbouwsysteem aangeboden. Het fetra-MultiVario-Systeem laat zich veelvoudig veranderen, omwisselen en aanvullen. De systeemdelen worden eenvoudig in het basiselement gestoken en vastgeschroefd. Door het bewezen fetra Insteek- en Schroefprincipe wordt dezelfde stabiliteit behaald als bij een gelaste constructie.

 

Wielen met TPE rubber en kogellager
Zeer geringe rij-, rol- en zwenkweerstand. Geruisloze loop op effen ondergronden. Wielen ondanks de donkere kleur streeploos. Voor een gemiddeld draagvermogen.

 

Wielen met luchtbanden
Elastische loop op slechte ondergronden, beperkt draagvermogen. Bijzonder geschikt voor het buitengebruik.

 

Elastische streeploze wielen met kogellager
Lichte elastische loop, lange levensduur. Voor een hoog draagvermogen. Voor effen en oneffen ondergronden geschikt. Laat geen strepen achter.

 

Wielen met polyurethaan banden
Zeer lichte en geruisloze loop, bestand tegen vele agressieve stoffen. Streeploos, goed op gevoelige ondergronden. Gering rijgeluid.

 

Wielen van TPE-ESD rubber
Wielen elektrostatisch geleidend (antistatisch). Zeer geringe rij-, rol- en zwenkweerstand. Geruisarme loop op effen ondergronden. Gemiddeld draagvermogen. Streeploos. Antistatisch. Voorkomt statische oplading bv. door wrijving.

 

Wielen van polyamide
Hoog draagvermogen, lichte loop. Verregaand bestand tegen vocht, zout, zuren en logen. Streeploos, goed op gladde en effen ondergronden. Hard rijgeluid.

 

4 Zwenkwielen
Uiterst wendbaar, makkelijk te bewegen in alle richtingen, beperkte rechte loop ten opzichte van 2 zwenk- en 2 bokwielen.

 

Rollagers

Robuust en resistent wiellager. Schokbestendig. Geringe lager wrijving. Duurzame smering met vet dat lang meegaat, bij normaal gebruik onderhoudsvrij. Meest gebruikte lager voor wielen van transportmiddelen.

 

Kogellagers
Zeer robuust en precisie wiellager. Schokbestendig. Zeer geringe lager wrijving. Duurzame smering met vet dat lang meegaat. Geschikt voor hoge belasting en een hoog draagvermogen.

 

Glijlagers
Eenvoudig en robuust wiellager. Schokbestendig. Bus van polyamide. Bestand tegen corrosie en geschikt voor nat gebruik. Bij normaal gebruik onderhoudsvrij. Voor wagens met een geringe snelheid en een geringe gebruiksintensiteit.

Bijwerken van …
  • Geen producten in je winkelmand.

010-4506131 Sluiten